NIEUW: no-claimregeling voor klanten met een Movir Beroeps-AOV

Nieuwe en bestaande Movir klanten met een beroeps AOV gaan profiteren van een nieuwe no claimregeling per 1-1-2025

Movir klanten krijgen een beloning voor de jaren waarover ze geen uitkering ontvingen. De regeling houdt in dat ze een no-claimkorting op de premie voor hun Movir Beroeps-AOV krijgen als ze ten minste 10 jaar op rij geen arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben gekregen (no-claimjaren). Deze korting bedraagt 10% op de premie van de Beroeps-AOV voor het nieuwe verzekeringsjaar.

Goed om te weten

  • De jaren die je hebt opgebouwd tellen mee

Deze regeling geldt voor alle verzekeringen van de Beroeps-AOV, met uitzondering van de Ongevallenverzekering en de Vangnetverzekering.

Meer nieuws over arbeidsongeschikt­heids­verzekering­en

05-07-2024

Kortingsregeling Klaverblad AOV verlengt tot 31-12-2024

Goed nieuws: Klaverblad AOV-kortingsactie is verlengd!

Lees verder
17-07-2024

Advocaten: BAZ gaat nauwelijks tot uitkeringen leiden

Advocaten vrezen dat de voorgestelde BAZ-regeling niet effectief zal zijn in het bieden van voldoende uitkeringsrechten tegenover de verplichte premiebetalingen. Ze zien de regeling als te theoretisch en oneerlijk tegenover zelfstandigen die al adequaat verzekerd zijn

Lees verder
06-09-2024

Over de onbekendheid van de Vangnet AOV

Veel zelfstandigen zijn niet op de hoogte van de Vangnet-AOV, een regeling die hen kan helpen bij het verkrijgen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wanneer reguliere verzekeraars hen afwijzen vanwege hun medische verleden. De Vangnet-AOV is een laatste redmiddel voor ondernemers die zich willen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, maar vanwege gezondheidsredenen moeilijk toegang krijgen tot een standaard AOV.<br /> Hoewel deze regeling essentiële bescherming biedt, is er weinig bekendheid over en wordt deze vaak over het hoofd gezien. De Vangnet-AOV biedt een beperkte dekking en kent doorgaans een hogere premie, maar het zorgt ervoor dat zelfstandigen toch verzekerd kunnen zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Door de onbekendheid met deze optie blijven veel ondernemers onverzekerd, wat hen kwetsbaar maakt voor financiële risico's bij langdurige ziekte of uitval.

Lees verder