Over de onbekendheid van de Vangnet AOV

Veel zelfstandigen zijn niet op de hoogte van de Vangnet-AOV, een regeling die hen kan helpen bij het verkrijgen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wanneer reguliere verzekeraars hen afwijzen vanwege hun medische verleden. De Vangnet-AOV is een laatste redmiddel voor ondernemers die zich willen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, maar vanwege gezondheidsredenen moeilijk toegang krijgen tot een standaard AOV.
Hoewel deze regeling essentiële bescherming biedt, is er weinig bekendheid over en wordt deze vaak over het hoofd gezien. De Vangnet-AOV biedt een beperkte dekking en kent doorgaans een hogere premie, maar het zorgt ervoor dat zelfstandigen toch verzekerd kunnen zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Door de onbekendheid met deze optie blijven veel ondernemers onverzekerd, wat hen kwetsbaar maakt voor financiële risico's bij langdurige ziekte of uitval.

Onze AOV adviseurs Bob van der Henst & Rob Wolters doen er alles aan om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u te vinden en deze onder te brengen bij de voor u meest geschikte verzekeraar. We kijken daarbij niet alleen naar de premie, maar in ons advies houden we rekening met meerdere factoren, zoals de polisvoorwaarden, onze ervaringen met de afhandeling van claims en het (medisch) acceptatiebeleid van verzekeraars.


Het kan gebeuren dat een aangevraagde AOV verzekering om medische redenen wordt afgewezen. Dit geldt voor slechts 3% van de ingediende aanvragen. De meeste advieskantoren brengen u het slechte nieuws, wensen u succes en sluiten vervolgens hun dossier. Onze adviseurs gaan verder en kijken voor u naar mogelijke alternatieven, zoals bijvoorbeeld de vangnet AOV of een schenkkring. Voor ondernemers waarvan de aangevraagde AOV om medische redenen wordt afgewezen, hebben verzekeraars de vangnet AOV ontwikkeld. Voor de vangnet AOV is geen medische beoordeling nodig. De voorwaarden en premie zijn bij alle verzekeraars hetzelfde.

Let op: Ondernemers moeten de vangnet AOV binnen vijftien maanden na de start als ondernemer aanvragen. Ondernemers die uit loondienst komen, kunnen ook bij het UWV terecht voor een vrijwillige verzekering, maar die moeten ze binnen dertien weken na de start als ondernemer aanvragen. Neem contact met ons op voor meer informatie! Bel tijdens kantoortijden 0342-401945 en stuur ons uw bericht per mail.

Meer nieuws over arbeidsongeschikt­heids­verzekering­en

18-09-2024

Wat is het verschil tussen een AOV en een schenkkring?

Een schenkkring is een onderlinge afspraak tussen mensen om geld te schenken als één van hen iets overkomt. Een schenkkring is een oplossing voor maximaal 2 jaar, terwijl een AOV het inkomen voor langere tijd kan verzekeren. In dit blog geven we uitleg over wat u nog meer moet weten over de verschillen tussen een schenkkring en een AOV.

Lees verder
30-10-2024

AOV verzekering vergelijken en afsluiten: waar moet u op letten?

Als zelfstandig ondernemer of zzp'er bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen. Mocht u ziek worden of arbeidsongeschikt raken, dan heeft u geen vangnet zoals werknemers in loondienst die recht hebben op sociale verzekeringen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom voor veel zelfstandigen essentieel. Maar waar moet u op letten bij het vergelijken en afsluiten van een AOV verzekering? In deze blog behandelen we de belangrijkste punten om rekening mee te houden.

Lees verder
20-11-2024

Nieuw bij ASR arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, directe premievrijstelling na wachttijd

ASR biedt nu de mogelijkheid om de premievrijstelling al direct in te laten gaan na afloop van de door jou gekozen eigen risicotermijn. Heb je bijvoorbeeld een eigen risicotermijn van 1, 2, 3 of 6 maanden, dan kun je er voor kiezen op de premievrijstelling direct al in te laten gaan na afloop van de eigen risicotermijn. Ben je gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan geldt ook een gedeeltelijke premievrijstelling.

Lees verder